Pastakampen

En lång kamp är över. I flera år har jag jobbat hårt på att lära mig göra min egen pasta. Som kombinerad pastafanatiker och halvdan matlagare har jag skapat många portioner av kokt, tjock deg som enbart smakat gott för att jag vetat att jag gjort det själv. Idag har jag äntligen kommit på lösningen på alla mina problem. Det tog tydligen cirka fyra år att inse att det som saknades till min pastabakning var:
  1. Durumvetemjöl.
  2. Brödkavel.
Ni har härmed tillåtelse att idiotförklara mig. Men jag tänkte länge att det är ju fullt möjligt att göra pasta på bara vetemjöl och kavla med en gammal termos, då ska jag väl inte försöka göra det mer krångligt än det behöver vara? Men som sagt blev det också hård, tjock deg som var en smula svårtuggad. Fram tills idag, då jag använde min födelsedagspresentbrödkavel och mitt nyinköpta durumvetemjöl. Inget perfekt resultat, men några försök till och sen kanske jag till och med kan bjuda andra på min pasta. Om de är modiga det vill säga.
 
 
/ELIN
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0