Östergötland <3

Nu känner jag att jag borde skriva en lång målande beskrivning av mina vackra östgötska omgivningar. Men då jag inte är särskilt poetiskt lagd kommer jag inte göra det. Istället visar jag några bilder av varierande kvalitet för att illustrera det budskap jag vill få fram. Just nu vet jag inte ens varför jag gör det, för varje gång jag ser en massa bilder på en blogg så undrar jag varför folk gör så, för en bild säger enligt mig mindre än ett ord. Exakt så estetiskt lagd är jag alltså. Men jag vill också minnas att människor är olika och att det finns udda figurer som uppskattar foton mer än en lång svada av babbel (det är dock antagligen inte samma personer som läser den här bloggen. Om det nu finns några kvar som gör det). Det här är till dem:
 
Östergötland i mitt hjärta:
Den första slussen i Göta Kanal. Eller sista, beroende på vem du frågar. Frågar du Sörpingsbon Elin så är det härmed den första.
Fridfull hajkkväll på torpet.
 
Mitt ute i ingenstans hittade jag en lång och vacker allé.
 
Dammen vid klosterkvarn.
 
SD:s torgmöte i onsdags. Hela fyra personer anslöt sig senare till den här folkmassan.
 
Jag känner verkligen inte att jag gjorde mina intentioner rättvisa med de här bilderna. Men nu är jag för trött för att göra något åt det. Tack och god natt.
 
/ELIN

Pastakampen

En lång kamp är över. I flera år har jag jobbat hårt på att lära mig göra min egen pasta. Som kombinerad pastafanatiker och halvdan matlagare har jag skapat många portioner av kokt, tjock deg som enbart smakat gott för att jag vetat att jag gjort det själv. Idag har jag äntligen kommit på lösningen på alla mina problem. Det tog tydligen cirka fyra år att inse att det som saknades till min pastabakning var:
  1. Durumvetemjöl.
  2. Brödkavel.
Ni har härmed tillåtelse att idiotförklara mig. Men jag tänkte länge att det är ju fullt möjligt att göra pasta på bara vetemjöl och kavla med en gammal termos, då ska jag väl inte försöka göra det mer krångligt än det behöver vara? Men som sagt blev det också hård, tjock deg som var en smula svårtuggad. Fram tills idag, då jag använde min födelsedagspresentbrödkavel och mitt nyinköpta durumvetemjöl. Inget perfekt resultat, men några försök till och sen kanske jag till och med kan bjuda andra på min pasta. Om de är modiga det vill säga.
 
 
/ELIN
 

RSS 2.0