Snart får jag plocka min Yokohamasippa

Jag vet inte om jag nämnt det, men jag ska åka till Japan om 3,5 vecka! Jag är superpeppad. Jag har inte träffat Nina på nästan två år och jag har velat åka och hälsa på henne ända sen vi lärde känna varandra hösten 2012. Det svåra med att planera en sån här resa är dock att det folk brukar åka till Japan, och kanske framförallt Tokyo, för att göra är ofta de saker jag är minst intresserad av. Vindlande storstäder gör mig lite snurrig i huvudet. Shopping gör mig illamående. 

Men, precis som när jag åkte till New York och satte mig i en park och åt nötter, så gäller det att hitta sin grej och göra upplevelsen personlig. Det första jag gjorde när jag hade bestämt mig för att resa var därför att berätta för Nina om mina främsta resmål i Japan:


1. Nagano, för när jag var liten hade vi OS i Nagano inspelat på video. Min familj tyckte om att titta på inspelad skidåkning. Jag tyckte att det var skittråkigt att titta på skidåkning, men jag minns VHS-bandet väl eftersom jag hade som hobby att sitta och stirra på videohyllan. 

 

2. Jag behöver också åka till Yokohama, för i tv-serien hittar Pippi Långstrump en snäcka som hon lägger i ett glas. Då öppnar den sig och en blomma slår ut. En blomma gjord av snören i och för sig, men ändå en cool specialeffekt! Pippi har hittat blomman i Yokohama, men hon kommer inte ihåg vad den heter. "Yokohamasippa, Fnöskros, Spunk..." Där börjar Pippi jaga efter en spunk men jag sitter kvar och funderar på den där Yokohamasippan. Så jag berättade för Nina att jag ville åka till Yokohama och leta efter den.

Till min stora förvåning tyckte Nina att det var en bra idé att åka till Yokohama, även efter att jag förtydligat att det bara var ett skämt (det faktum att Nina ibland har problem med svenskan, kombinerat med att vi enbart pratar på Facebook, kombinerat med att det mesta jag skriver är strunt uppstår det ibland små missförstånd). Först igår kollade jag upp vad Yokohama egentligen är för något. Till min stora förvåning så visade det sig att det inte är någon pittoresk blomsteräng, utan Japans näst största stad. Som tur är har Nina lovat att bjuda mig på kaffe om jag inte hittar någon Yokohamasippa.  

 

I väntan på kaffe bjuder jag på en bild på mig och Nina från tiden då vi var unga och ofördärvade Chicagostudenter.

 
/ELIN

RSS 2.0