Perfekt

Låt mig beskriva en perfekt eftermiddag. Efter att inte ha fått så mycket gjort går du från universitetet ner på stan. Av gammal vana går du in en sväng på statsbiblioteket. Det första underbara som händer är att du upptäcker att alla tre Sagan om Ringen-filmerna för första gången finns inne på hyllan, så självklart lånar du dem direkt. Därefter går till lådan där de säljer ut barnböcker för fem kronor styck. Där hittar du någon lagom trevlig tonårsroman som du tar med dig till en av fåtöljerna. Eftersom du inte vet om den är bra sitter du i fåtöljen och läser en stund för att komma på om den är värd fem kronor och en plats i den redan fulla bokhyllan hemma. Nu kommer vi till det alldeles helt underbara:

Sen sitter du i den där fåtöljen i tre timmar och bara läser. Du ser ingen annan människa, du tittar inte ens upp, du har bara nacken i exakt samma position och läser de 250 sidorna. Inte för att boken är det mest briljanta du någonsin läst (tjej blir kär i tjejkompis, råkar strula till det med kompisens bror, hittar en 84-årig lesbisk mailkompis på internet, och så slutar det ganska lyckligt. Ja ni vet, som tonårsböckerna brukar vara). Men det finns en magisk känsla i att sitta och läsa det vardagliga språket och för en stund få leva i någon annans universum. En sextonårig, ganska normal tjejs universum. Du behöver inte ens ha skuldkänslor för att du inte gör något vettigt, för du vet att du inte hade gjort något vettigt även om du hade gått hem.

De sista tjugo sidorna fick du tyvärr stressa igenom, eftersom biblioteket skulle stänga, men du är ändå sprudlande lycklig när du går till Konsum. Och så, när du har varit på Konsum och bestämt dig för att göra palt någon dag, och kommer hem med dina sju potatisar, så hittar du ett paket i din postbox. Presenten till dig själv som du beställde på din födelsedag och som består av två filmer du är otroligt sugen på att se och en säsong av en tv-serie som du av någon outgrundlig anledning tror att du kommer tycka om (för den som är intresserad köpte du Amelie från Montmartre, I love Philip Morris och Höök, allt till det nätta priset 227 kronor). Du sätter dig ner i din lägenhet, äter lite macka med tångkaviar på och ser på tv. Så är allting fulländat.

/ELIN

Kommentarer
Postat av: Helena

Du glömde nämna vår konversation på FB ;)

2012-04-18 @ 22:13:40
Postat av: Elin

Jag måste hålla med om att det låter som en perfekt eftermiddag:)Fast jag hade nog bytt ut tångkaviar mot chokladtårta:P

2012-04-18 @ 22:16:34
URL: http://flummigafunderingar.blogspot.com/
Postat av: Elise

TÅNGKAVIAR <3 jag har i alla fall lyckats med något den här våren...



Jag vill också ha palt, när kan jag komma?

2012-04-18 @ 22:23:16
URL: http://ienstadvidstorsjon.blogg.se/
Postat av: Elin

Helena: Det var ju det som la upp det till att bli perfekt:) Fast den var lite svår att beskriva...:P



Elin: Jag har spenderat tre dagar med att äta ananaspaj, så det fick bli en kost som bestod av tångkaviar istället:P



Elise: Det har du sannerligen! Kom ikväll i så fall...

2012-04-19 @ 09:45:25
URL: http://efteralladar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0