...

Jaa, hörni. Jag har blivit lite privat på sistone och skriver mest för mig själv och inte så publikt. Mitt liv är lite trist, ganska händelselöst och samtidigt ofta hysteriskt roligt. Det mest nervpirrande just nu är att se hur min amaryllis som jag fick av min far på första advent utvecklar sig:
 
Tvåfulltutslagnablommorochminsttvåknopparsomvihoppasskahaslagitutinnanjag
lämnarSöderköpingpåfredag!!!
 
 
Det var allt jag hade att säga, och det kommer nog inte bli så mycket mer spännande på bloggen heller på ett tag. Men en sak kan jag säga för att sammanfatta läget, och det är att:
 
Trött Elin + Förkylning + Sorgliga sekvenser i tv-serier + Världens finaste Laleh i Musikhjälpen = Väldigt mycket tårar och snor.
 
/TOO MUCH (AND WAY TOO LITTLE) INFORMATION-ELIN

Jullåtar som inte är jullåtar

Varje vinter skapar jag en ny spellista på Spotify: "Julen 2010", "Julen 2011" osv. Det alla desa låtar har gemensamt är inte att de handlar om julen, utan bara att jag råkar gilla dem i december vilket gör att de ofrivilligt blir juliga för mig. Det finns tre vanliga orsaker till att en sång kan hamna på min lista:
 
1. Låten spelas konstant under Musikhjälpen tills jag börjar tycka om den. Två exempel på detta är Dancing on my own från 2010 och Alla låtar som någonsin gjorts i tv-programmet Så mycket bättre.
 
2. Musiken finns med i en film eller serie som jag antingen ser före jul eller så är det jul i filmen eller serien så att låten automatiskt förknippas med jul. Över huvud taget har jag börjat älska det faktum att film och tv kan få mig att ta till mig en låt som jag aldrig annars hade tillåtit mig att tycka om. Take Thats Back for Good hade jag aldrig vågat lyssna på om den inte ackompanjerade den otroligt sorgliga scenen i brittiska The Offices julspecial.
 
3. Den idiotiska orsaken. Jag trodde aldrig att jag skulle skriva ett blogginlägg där Take That får så här mycket utrymme, men faktum är att för två år sen fick Take Thats låt The flood en plats i min julspellista. Anledningen: Elin trodde att den handlar om julen. Nyss tittade jag på texten och även om det är uppenbart att den inte har något med jul att göra så är det även fysiskt omöjligt att förklara vad den faktiskt handlar om. Försök tyda följande textrader:
 
Bleeding
But none of us leaving
Watch your mouth, son
Or you'll find yourself floating home
 
(Blöder
Men ingen av oss ger oss av
Akta din mun, pojk
Annars flyter du hem)
 

Here we come now on a dark star
Seeing demons, not what we are
Tiny minds and eager hands
Will try to strike but now will end today


(Här kommer vi på en mörk stjärna

Ser demoner, inte vad vi är

Små sinnen och ivriga händer

Kommer försöka slå men nu kommer att vara över idag)

 

Unikt visserligen, men totalt obegripligt. Jag skulle vilja starta en liten gissningstävling gällande hur många minuter alla tror att det tog att skriva den här texten. Särskilt i jämförelse med hur mycket pengar gruppen tjänade på låten.

 
Nu blev jag så inne i det här att jag glömde vad min poäng var... Jo visst ja: Vad skit som helst kan förknippas med julen.
 
Morsning
/ELIN

RSS 2.0